0
Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προίόντα στο καλάθι σας.

Πως θα κάνεις το διασημότερο ανδρικό κούρεμα

Ο Παναγιώτης Κουρκούτας και ο Γρηγόρης Καραχάλιος αποτελούν τις σύγχρονες εκδοχές του Ψαλιδοχέρη. Είναι οι ιδιοκτήτες του Stylissimo -ένα από τα διασημότερα hair studios στα Νότια Προάστια- και ειδικεύονται στη μετατροπή των απλών κουρεμάτων σε έργα τέχνης.

 

Το AskMen.gr τους ζήτησε να επιστρατεύσουν όλη αυτήν την τέχνη και να δείξουν βήμα - βήμα πώς θα κατακτήσεις το πιο δημοφιλές αντρικό κούρεμα της εποχής.

Αυτό που διαφημίζει καλύτερα απ' όλους ο Justin Timberlake.

Πριν περάσουν στο κόψιμο, οι δύο κομμωτές μοιράστηκαν μαζί μας μερικά tips που κάθε άντρας πρέπει να γνωρίζει για το μαλλί, το γένι, και το μουστάκι του.

Κούρεμα

Για τετράγωνο πρόσωπο: Δεν σου ταιριάζει το πολύ κοντό μαλλί. Προτίμησε το πιο μακρύ, έτσι ώστε να τονίζονται όμορφα οι γωνίες. Εάν πάλι το μακρύ δεν είναι της αρεσκείας σου, προτίμησε ένα πιο ατημέλητο (messy) look, με βάση τις αναλογίες του προσώπου σου.

Για μακρόστενο πρόσωπο: Σε ένα μακρόστενο πρόσωπο, κάλο θα ήταν να μην κουρεύεις τα πλαϊνά τόσο κοντά σε σχέση με το πάνω μέρος του κεφαλιού. Επίσης, αν είσαι από εκείνους που αφήνουν γένια, μπορείς να καλύψεις το πηγούνι σου αφήνοντας πιο στρογγυλό μούσι.

Για στρογγυλό πρόσωπο: Το στρογγυλό πρόσωπο δεν είναι «κατάρα», αλλά χρειάζεται προσοχή. Καλό θα είναι ο κομμωτής σου, με διάφορα τρικ, να προσπαθήσει να κάνει το πρόσωπο σου να φαίνεται πιο λεπτό. Κάτι πολύ απλό και αποτελεσματικό που μπορείς να του ζητήσεις, είναι ν' αφήσει τα γένια σου λίγο πιο μακριά από όσο τα έχεις συνήθως. Πίστεψε μας, θα σου αρέσει.

Για οβάλ πρόσωπο: Οι τυχεροί του ψαλιδιού. Ένα σχήμα που μπορεί να υποστηρίξει τα περισσότερα κουρέματα. Αν είσαι ανάμεσα σε αυτούς, αφέσου χωρίς περιορισμούς στο κομμωτή σου.

Τι πρέπει να ξέρεις για το μουστάκι

> Το μουστάκι πρέπει να «συντηρείται» στο κόψιμο μαζί με το κούρεμα, κάθε μήνα. Στο σπίτι, πρέπει να το ψαλιδίζεις κάθε μιάμιση βδομάδα.
> Στο σπίτι: το κόβεις περιμετρικά και καθορίζεις το πάχος χτενίζοντας προς τη μύτη και κόβεις ότι... περισσεύει. Το μήκος το καθορίζεις χτενίζοντας το προς τα χείλη σου.
> Το πλένεις μετά από οποιοδήποτε γεύμα σου. Τα υπολείμματα τροφών πάνω του μπορούν να αποτελέσουν αρχή για μύκητες.
> Θέλει καθημερινό πλύσιμο ώστε να φεύγουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Τι πρέπει να ξέρεις για τα γένια

> Καθάριζε πάντα τον λαιμό. Ο λαιμός σου δεν πρέπει να έχει ποτέ τρίχες.
> Στο ίδιο σημείο, μην χρησιμοποιείς μόνο ξυριστική. Πέρνα τον μία στο τόσο και με το ξυράφι. Μόνο καλό θα κάνεις στην επιδερμίδα σου.
> Χρειάζεσαι περίπου 6-7 εβδομάδες ώστε να αποκτήσεις σωστό μήκος για μούσι και να το κόψεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
> Ακόμη και τα γένια έχουν πιτυρίδα. Στην ουσία πρόκειται για νεκρά κύτταρα. Καθάριζε καθημερινά τα γένια ρίχνοντας νερό και προσθέτοντας ενυδατική.

Και τώρα το κυρίως πιάτο: Μάθε πώς θα κάνει το δημοφιλέστερο κούρεμα της εποχής εδώ: http://gr.askmen.com/peripoiese-sunenteuxe/1102092/article/pos-tha-kaneis-to-diasemotero-antriko-kourema-o-eikonographe?p=2

Πηγή: http://gr.askmen.com/peripoiese-sunenteuxe/1102092/article/pos-tha-kaneis-to-diasemotero-antriko-kourema-o-eikonographe

Social Login

Φόρμα Εγγραφής