0
Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προίόντα στο καλάθι σας.

Η Μόδα του Barber!!!

Πέρα από τα κουρέματα και τα ξυρίσματα, που σε παλιότερες εποχές ήταν καθημερινή συνήθεια, το μπαρμπέρικο ήταν ένας χώρος κοινωνικής συναναστροφής. Εκεί μέσα λεγόταν οτιδήποτε μπορεί να λεχθεί στις αντροπαρέες. Κουβέντες για την πολιτική, το ποδόσφαιρο, τους έρωτες. Σε περιόδους εκλογών ο κουρέας ήξερε τι ποσοστό θα πάρει το κάθε κόμμα.

Το κομμωτήριο προσπάθησε να το αντικαταστήσει, προσφέροντας όλες τις υπηρεσίες σε ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον, αλλά δεν ήταν το ίδιο, γιατί απευθυνόταν σχεδόν αποκλειστικά στις γυναίκες. Η ανάγκη του σύγχρονου άντρα να βρει τον δικό του χώρο γέννησε μια νέα τάση, το σύγχρονο μπαρμπέρικο. Υπήρξε και μεγάλη ώθηση από το εξωτερικό, όπου η τάση εμφανίστηκε αρκετά χρόνια πριν. Το σύγχρονο μπαρμπέρικο ξεχωρίζει από το παραδοσιακό, γιατί προσφέρει μεγάλη γκάμα υπηρεσιών σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερη αισθητική και σύγχρονες ανέσεις. Η τάση πέτυχε, οι άντρες την αγκάλιασαν και πλέον έχει καθιερωθεί.
Το σύγχρονο μπαρμπέρικο κρατάει πολλά στοιχεία από το παρελθόν και αναβιώνει, κατά κάποιον τρόπο, το υπό εξαφάνιση παλιό κουρείο. Το μπαρμπέρικο εξακολουθεί να είναι ένας χώρος συναναστροφής για τον άντρα. Εκεί μπορεί να πάει για να χαλαρώσει και να μιλήσει. Το περιβάλλον είναι τόσο φιλικό, που είναι εύκολο να ανοιχτείς ακόμη και στον διπλανό σου, που είναι άγνωστος. Πέρα από τις υπηρεσίες που θα δεχτεί ο άντρας, στο μπαρμπέρικο θα περάσει και όμορφα την ώρα του, μετά την κούραση ή την ταλαιπωρία της ημέρας. Στο μπαρμπέρικο θα δει και θα ακούσει πράγματα που δεν θα δει πουθενά αλλού και θα βιώσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Τα παλιά μπαρμπέρικα ήταν πολύ πιο απλά στη διακόσμηση, γιατί και οι άνθρωποι ήταν πολύ πιο απλοί. Τα σύγχρονα επενδύουν στη διακόσμηση και στη δημιουργία χώρων με vintage αισθητική με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Οι προσλαμβάνουσες του σύγχρονου ανθρώπου από τα ταξίδια και το Ίντερνετ είναι πολύ πιο σύνθετες, με αποτέλεσμα το γούστο του να γίνεται πολύ πιο απαιτητικό. Ζητάει το πιο ευχάριστο περιβάλλον, εκεί όπου θα νιώσει πιο ωραία και πιο άνετα.

Η σχέση πελάτη-μπαρμπέρη, ειδικά ύστερα από μερικές επισκέψεις, παγιώνεται. Οι παλιοί έλεγαν ότι ο μπαρμπέρης και ο ράφτης πρέπει να διατηρούν σχέση ζωής με τους πελάτες τους.

Το κούρεμα, το ξύρισμα και η περιποίηση στα γένια είναι οι πιο συνηθισμένες υπηρεσίες που προσφέρονται σε ένα μπαρμπέρικο. Ακολουθούν σε δημοτικότητα το μανικιούρ και το πεντικιούρ με εξειδικευμένα προϊόντα. Η καινούργια τάση και πρόταση είναι η περιποίηση προσώπου: ο καθαρισμός, η ευεξία και το μασάζ από εξειδικευμένο προσωπικό. Τα σύγχρονα μπαρμπέρικα προσφέρουν ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων για το ξύρισμα, όπως η κρέμα ξυρίσματος, ο αφρός, τα σαπούνια και τα πινέλα.

Οι παραδοσιακές αξίες του κλασικού μπαρμπέρικου συνδυάζονται με μια πιο σύγχρονη πινελιά σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες, τα υλικά και τον χώρο. Η ανακουφιστική επιστροφή στις αξίες του συνοικιακού μπαρμπέρικου και το ότι τα μικρά αυτά μαγαζιά επενδύουν στην προσωπική σχέση με τον πελάτη, την έλλειψη επισημότητας, τη σχολαστική περιποίηση, την κουβεντούλα, ενώ παράλληλα λανσάρουν εκ νέου το τελετουργικό του ξυρίσματος με τη φαλτσέτα, το πινελάκι με τον αφρό και την παλιά κολόνια είναι οι λόγοι που έχουν κάνει τα μπαρμπέρικα της πόλης τόσο αγαπητά. Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα νέα μπαρμπέρικα στην πόλη και σας τα παρουσιάζουμε.

Πηγή: http://www.lifo.gr/articles/shopping_articles/97091

 

 

Social Login

Φόρμα Εγγραφής